Szeles júliusi peca

A Júliusra tervezett horgászatom időpontja végre eljött. Az adácsi horgásztó lett a végleges célpontom, ahol 3 napig szerettem volna horgászni.

A kipakolás során éreztem, hogy nem lesz egy egyszerű horgászat, ugyanis már akkor is nagy Észak-Nyugati szél volt.

Felszereltem a botokat, de sajnos csak a bojázásra jutott idő, a szél viharosra váltott. A benti bója a parttól körülbelül 200-220 méterre volt ,ahol egy bokor sor húzódik majdnem a tó teljes szélességében.A bokor elé terveztem a horgászatot ahol nagyon vékony iszap réteg borította a medert. Ez a pálya még váratott magára.

Kis gondolkodás után úgy döntöttem, hogy a part mellett található nádas elé fogok horgászni 10 méterrel, amíg el nem csendesedik a vihar. Túl nagy távolságot nem tudtam választani a 3 méteres 2,75 librás botjaim miatt. Erre a távolságra még biztonsággal be tudtam menni kitapogatni a nád előtti helyet. A víz mélység 1,6 m volt és 10-15 centis iszap borította a medret. Miután lebojáztam a partról kézzel etettem rá 2 marékkal, vegyesen Chili-Krillt és P1-et. 

El jött az éjszaka, nem sok reményt fűztem ehhez a rögtönzött helyhez, de az előző horgászataim eredményei alapján tudtam hogy a Chili Krill nem fog cserben hagyni, tökéletes szelektáló hatása van a Chili Krillnek , ami ezen a tavon nélkülözhetetlen, ugyanis rengeteg 25-30 cm-es ponty van benne. Hajnal 2 órakor megtört a csend. Brutális húzós kapással jelentkezett egy 15.80kg-os tükörponty, viszonylag gyorsan, 10 perces fárasztás után már a bölcső fölött tarthattam a kezemben.

Visszadobtam a szereléket és alvás tovább. Az éjszaka csippanás mentesen telt a továbbiakban. Reggelre csendesedett a szél. Mindkét botot behúztam a bokor sornál lévő bójámhoz. Döntésemet az indokolta, hogy az előző horgászatok alapján gyönyörű halakat adott a bokor sor.

A bal oldali botom hajszál előkéjére dupla 25mm-es Chili Krill, míg a másikra szintén dupla 25mm es P1 bojli került. Az előző sikerekből kiindulva bíztam ennek a két bojli eredményességében. Reményeim beigazolódtak, ugyanis ebédhez készülődve a balos botomon ejtős kapással jelentkezett a következő pikkelyes harcos. Sikeres szákolás után 12,8 kg-ot mutatott a mérleg.

Kíméletes visszaengedés után ismét a Chili Krill került vissza csaliként. A következő kapás egészen este 9 óráig váratott meg, szintén a bal oldali boton. Egy 7.6 kg-os tőponty személyében, aki méretét meghazudtolóan küzdött.

Majdnem éjfélt ütött az óra, amikor egy ejtős kapásra szaladtam ki a lakókocsiból. Sajnos a parttól 20-25 méterre kifordult a szájából a horog, így fénykép és mérlegelés nélkül távozott vissza a nyílt vízre.

A botok frissítésének végeztével el kezdett cseperegni az eső. Az éjszaka csippanástól mentes volt, viszont hajnalban az ébresztő óra helyett a kapásjelző ébresztett fel. A jobb oldali botomon folyamatos húzós kapással jelentkezett a túra utolsó hala, ami 10,3 kg súlyú volt.

Sajnos idő hiányában pakolni kényszerültem, mert indulnom kellett munkába. Egy rövid, de annál élménytelibb pecát tudhatok magam mögött. Itt is beigazolódott, hogy a Balaton Baits csalija nem csak a Magyar tengeren sikeres.
Somogy megye kincse
Egy gyermek élete a Balatonon
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. július 04. szombat

Facebook

 

Cím: EBK-Drinks Kft. 8630 Balatonboglár Klapka utca 16.
 
E-mail: office@balatonbaits.com
 
Telefon: +36 30 330-3111
 
Fax: +3685354301
 
Cégadatok:
adószám: 14696538-2-14
cégjegyzékszám: 14-09-309062