A krill-eper varázsa

Végre elérkezett Március vége és elkezdhetem idei első több napos horgászatomat! Első körbe egy olyan tavat vetem célba, amit viszonylag jól ismerek. Megérkezésem után a tó gazdával üdvözöltük egymást és váltottunk néhány szót, majd kipakolás csónakba szállás és irány a víz. Mivel már többször voltam ezen a tavon és a tónak is ezen a helyén ezért a helykeresés és a bójázás sok időt nem vett igénybe egy kis tapogatás és már az általam jónak vélt helyen is voltak a bóják. Két bója elhelyezésénél kemény aljzatot kerestem a harmadik bójámat viszont a tó egyik mélyebb részén az iszaposabb részére raktam. A rossz idő és a hideg víz hőmérséklet, ami 7 fokos volt úgy döntöttem, hogy minimalizálom az etetést, ami bójánként 15-20 szem bojlit és két etető kanálnyi mag keveréket jelentett. Mivel béreltem egy kis házat a helyhez és nem kellett a sátorállítással bíbelődnöm a botok felszerelése következett. A felszerelésembe semmi extra nem volt, 25 -ös főzsinór, 99 grammos dobó ólom, 20 - 25 cm előke és 4 -es horog.

A balos botomra az általam tesztelt P1, míg a jobbos botomra pedig a P2 nevezetű csali került. A felcsalizott végszereléket etető hajó segítségével a kívánt helyre juttattam.

A délelőtt kapás nélkül telt. Kora délután megszólalt a jelzőm, rövid fárasztás után a bölcsőbe volt a hal, aminek a súlya 8.3 kg volt.

A szerelék mellé az etető hajóba most csak pár szem bojli került. A délután folyamán még három halat sikerült a szákba terelni. Ennek súlya 9 - 11.3 illetve 12.5 kg volt. Egyre jobban bíztam az éjszakában. Kb 23 óra környékén ismét cipőt kellett húznom és a botokhoz sietnem, mert mint kiderült egy 11.4 kg -os hal volt a horgomon. Hajnalig síri csend, majd egy pityegésre lettem figyelmes és már ugrottam is a cipőbe és irány az állvány. Húzta is ahogy kellett. Reggelig még négy hal került az objektív elé.

Egy 15.6 egy 13.7 és két kisebb. Másnap az idő sajnos még rosszabb lett. 9 fok szakadó eső és viharos szél. Arra gondoltam, mivel a by Pipsi szériából a P1 csak egy halat adott első körbe a csali kicsinyítését próbálom meg, így a csali méretét levittem 25 ről 20 ra. Semmi máson nem változtattam. A nap folyamán a rossz idő ellenére azért tudtam kapásokat kicsikarni a tóból. Estig több hal került a bölcsőbe.

Az éjjel is tudtam pár halat fogni, de sajnos reggelre nem javult az időjárás. A nappal hasonlóan telt az előzőhöz, eső szél a halak kapó kedve sem javult azért, valami kis munkát adtak mindig. Este úgy döntöttem, hogy rápróbálok a harmadig bójámra az iszapon, amit idáig csak dobó csővel etettem, mert a balos botom még mindig jóval kevesebb kapást produkált. A botok elhelyezése után irány a kisház. Este a többi horgász társammal írogattam, hogy hol mit fognak. Észre se vettem, és már éjfélt ütött az óra. Kapás! Kb 10 perces húza – vona után a bölcsőbe került a hal. Mérlegelésnél kiderült, hogy a hal súlya 17.2 kg. Nagyon megörültem neki!

Hajnalig nem sokat pihentem hála isten. A vasárnap délelőtt pihenéssel telt az idő majdnem ugyan olyan rossz volt mind előző nap, de délutántól javulást jósoltak. Nappal szinte ugyan úgy telt mint az előző kettő. Az éjszaka abból volt más, hogy most 24 óráig voltak kapások, majd síri csend reggelig. Fél 7 fele ébredtem sajna nem kapásra, kinézve az ajtón már most jobb idő volt és azon tűnődtem, hogy megint miért a mocsok időt fogtam ki. Abban a pillanatba húzós kapás. Jó 20 perc fárasztás után láttam meg a halat és már akkor tudtam, hogy nem lesz kicsi. A mérleg nagy meglepetésemre 20.6 kg mutatott ez bearanyozta a túrámat!

Az összepakolás időtartalma alatt még fogtam két halat és ezzel vége volt a túrámnak. A horgászatom folyamán a P1 el 8 darab halat fogtam a P2 vel 23 darab halat a legnagyobb halam 20.6 kg volt az összsúly 351 kg.

Bojliból 8 kg fogyott és 10 kg szemes. Haza felé már a két hét múlva esedékes Balatoni horgászaton jártak a gondolataim, remélem az is ilyen sikeres lesz!

Locsolkodás pontyosan
Esélyes-e a keleti medence?
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. június 06. szombat

Facebook

 

Cím: EBK-Drinks Kft. 8630 Balatonboglár Klapka utca 16.
 
E-mail: office@balatonbaits.com
 
Telefon: +36 30 330-3111
 
Fax: +3685354301
 
Cégadatok:
adószám: 14696538-2-14
cégjegyzékszám: 14-09-309062