A Körtefa Árnyékában!

A rövid 36 órás túrám helyszínéül az Ajka és Devecser közötti 8-as számú főút mellet található 68 hektáros Széki tavat választottam,ennek az volt az oka hogy újdonsült egyesületi tagként alig vártam hogy behúzhassak a tavon mert eddig csak dobós pecában volt itt részem..Pénteken már 11 órakor végeztem a munkával és így már 2 kor Magyarországon voltam,gyors bepakolás itthon és már a tó felé is vettem az irányt ez azért fontos mert a szabad helyek amiből nincsen sok a tavon érkezési sorrendben telítődnek.A tóhoz vezető murvás úton zötykölődve már csak azon járt az eszem hogy vajon a tó elején verjek tábort az úgy nevezett "lapos" részen, itt 1.5,2 méteres víz van vagy a tó közepén itt olyan 3,3,5 méteres víz van vagy hátul a gát közelében ahol többnyire 6,6,5 méteres víz van,a szívem a mély víz felé húzott ezért a gát felé vettem az irányt! Sikerült a 23-as helyre leülnöm ahol jókora körtefák árnyékukkal teszik elviselhetőbbé a nyári meleget.

Telefonon egyeztettem a halőrrel, és bejelentkeztem bojlizni. Kezdetét vette a kipakolást csónak összeállítás,ahogy a csónakot fújtam közben végig figyeltem a vizet hogy merre járhatnak a halak, csak jó messze láttam néhány fürdést, ezért a bójámat a maximális meg engedett 150 métere raktam.

Túrámra a még tesztelés alatt lévő A1v2 és F1v2 bojlit hoztam magammal.

F1v2
A1v2

Elkezdtem összeállítani a szerelékeimet amiben semmi ördöngösség nincsen, egy körülbelül 70-80 cm hosszú leadcore egy 140 grammos ólom 15 centis horog előke egy 4-es méretű Gardner Mugga horoggal,és most egy szem 25mm-es csalival jó 2 ujjnyira el engedve a horogtól,a jelentős fehér halállomány és a kis pontyok miatt,tapasztalataim szerint így sokkal nehezebben akasztják meg saját magukat az apróbb halak.Szerelékeimet behúztam és egy marék bojlit etettem a horgom köré így minden a helyére került folytattam a tábor állítást .

Szép lassan rám esteledett ami annyit jelentett hogy páromnak is letelt a munkaidő és csatlakozott hozzám , mindketten végig dolgoztuk a hetet ezért korán el aludtunk,de sokáig nem tudtunk pihenni mert fél 11 magasságában erős széllel jelentős csapadék érkezett amire mindketten felébredtünk.,A szél lassan elcsendesült és csak az eső cseppek kopogtak a sátoron így újból álomba szenderedtünk .Éjszaka az esőben sikerült fogunk egy gyönyörű tükörpontyot.

F1 faló gyönyörű tükrös
Szombaton a reggelt csali frissítéssel kezdtük. Sajnos az A1 re nem volt jelentkező ezért jó pár bojlit elfeleztem és egy pva zacskóba helyeztem az előkémmel együtt így lesz egy nagyon koncentrált etetésem a horgom körül és biztosan nem fog az előkém feltekeredni leengedéskor.
Egy nagyon praktikus megoldás
Frissítés után nem is kellet sokat várnunk újabb jelentkező az F1-re. Én az autóban pakoltam ezért, Reni emelt rá a botra és segítette partra túránk 2. halát egy tipikus "sodrófa" nyurgát.
Délután folyamán sikerült nekem is fognom még egy halat megint csak az F1 boji volt a nyerő,partközelben elég erőteljes kirohanásokkal védekezett, de sikeresen megszákoltuk harmadik vendégünket egycsodás színekben pompázó tövest, fertőtlenítés és fényképezés után már engedtük is vissza.
A nap további része eseménytelenül telt,estére nem frissítettem a botjaim a szél majdnem hogy teljesen el állt nem akartam a nyugodt vizet a motorommal megzavarni,és bíztam benne hogy az A1-es csalival is sikerül hallat fognom holnap reggelig.
Kapásra várva
Bizakodásom nem volt hiába való az este folyamán egy amur csábult el az A1-nek és ő volt egyben túránk utolsó hala. Már alig várom hogy újból a Széki tavat vallassam mert úgy érzem még hatalmas élmények várnak itt rám.
Egy gyermek élete a Balatonon
F-1-es dévérek
 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2020. június 06. szombat

Facebook

 

Cím: EBK-Drinks Kft. 8630 Balatonboglár Klapka utca 16.
 
E-mail: office@balatonbaits.com
 
Telefon: +36 30 330-3111
 
Fax: +3685354301
 
Cégadatok:
adószám: 14696538-2-14
cégjegyzékszám: 14-09-309062